Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

4170-8/2021/HERMAN „Járható alsó szőlőhegyi utat!"

Általános tartalom

Tisztelt Lakosság!

Jásd Község Önkormányzata nevében köszönöm, megtisztelő türelmüket és együttműködésüket, melyet az alsó szőlőhegyi út felújítása során nyújtottak.

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy az Agrárminisztérium Által a Hermann Ottó Intézet által támogatásban részesített 4170-8/2021/HERMAN számú, „Járható alsó szőlőhegyi utat!” című pályázatból megvalósult felújításunk elkészült.

A pályázat segítségével az alsó szőlőhegyi út (3827 sz. közút) pincéi, mintegy 87 db ingatlan elérhetősége vált normálissá, az út főúthoz csatlakozó részén egy család lakóhellyel rendelkező lakosoknak sem kell már a poros útviszonyoktól szenvedniük, hiszen 50 m hosszban sárrázó réteg került az útra, aszfalt formájában.

A projekt keretén belül az út burkolását és a vízelvezetést is megoldottuk a kritikus szakaszokon. A kivitelezés során 1,25 km sáros útra került murva, megfelelő alap, dőlésszög vízelvezetés megépítésével. Mechanikai stabilizáció került beépítésre 15 cm vastagságban, 3 m széles útraterítéssel, tömörítéssel. Előregyártott átereszek elhelyezése is megvalósult az előfejekkel, valamint a főút csatlakozásánál a tervezett 50 m-es szakasz aszfaltburkolata is elkészült.

A pályázat másik sarokköve az útszéli keresztjeink felújítása volt, amit már 2017 óta terveztünk. A feszületek részei az önkormányzatunk által kialakított Feszületek és útszéli keresztek tematikus útnak, valamint a Mária út is érinti. Mindkét feszület rendkívül rossz állapotban volt már, az egyik szinte majdnem kidőlt. A pályázatból sikerült mindkét keresztet időtálló módon felújítanunk és megóvnunk.

A projekt 17.295.000,- Ft, 100%-os támogatású volt.

Használják egészséggel az utunkat, sétáljanak el a keresztekhez!

Győry Tünde
polgármester