Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása

Általános tartalom

 

A község sportpályájától a falu teljes hosszában elnyúlik a Kossuth utca, amelynek a magyar állam a tulajdonosa, kezelője a Magyar Közút Zrt.

A Közútnak az elmúlt évtizedekben nem volt kapacitása és forrása arra, hogy a járdát felújítsa. A projektben a meglévő 40x40 betonlapokkal hepehupás, átlagban 80 cm széles járdaszakaszt újítottuk fel  a meglévő betonlapok felhasználásával költséghatékonyan.

A felújítás a sportpálya és a polgárorég épülete közti szakaszt érintette mintegy 800 m hosszban, egy oldalon,120 cm szélességben. A  saját kapacitásainkkal és önkéntesek segítségével oldottuk meg, egy-egy építési feladatnál külön vállalkozóval kötöttünk megbízást. A munka rendkívül megterhelő volt, szinte egész évben folyamatosan (erőnknek erejével) zajlott.

A  korábban alig használt járdát a lakosok immáron használják, így elértük célunkat a biztonságos közlekedést (lábtörésnélküli séta és gyalogosok bóklászása nélküli úttest) a faluban. Az anyagok beszerzése során minden esetben 3 árajánlatot kértünk, és a számunkra (költséghatékonyság) a legkedvezőbb árat adó szállítótól rendeltük meg.