Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

Új eszközökkel, kulturális, művészeti és egészségmegőrző rendezvényekkel az egészségért Jásdon, a projekt azonosító száma: 3407244211

Általános tartalom

BESZÁMOLÓ A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK 1. MÉRFÖLKÖVÉRŐL VP6-19.2.1.-7-2-17 számú Helyi identitást és közösségi együttműködést segítőfejlesztések támogatása, 3407244211 számú Támogatói okirat


„Új eszközökkel, kulturális, művészeti és egészségmegőrző rendezvényekkel a közösség lelki és testi egészségéért Jásdon”


Közösségépítő és turisztikai fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt időszakban. A tevékenységek egymásra épülése érdekében további fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek segítik a jásdi identitás erősítését, lakosság, főként a fiatalok helyben maradását, közösségek
megerősítését.

Kulturális programokkal, közösségépítő rendezvényekkel, ezek sikeres megvalósulását segítő eszközök beszerzésével kívántuk fenti céljainkat elérni és még inkább megerősíteni. A projektben a tervezett eszközök minden eleme beszerzésre került. Mobil klíma, salgó polcrendszer, beltéri székek, vetítővászon, porszívó, kültéri rendezvényeinkhez sátor és padok, asztalok, kültéri fűtőtestek, egészséges életmódunk erősítéséhez sporteszköz beszerzése (vibrációs gép) valósult meg.

Nyári kulturális programot úgy, mint nyári színház esték (Abba Show, A Nagyidai Cigányok) képzőművészeti tudásmegosztás programot szerveztünk, kortalan játék programelemünk keretén belül pedig játékestet tartottunk, melyek a társadalmi együttműködés, a jásdi identitás erősítésének, valamint a helyben maradás biztosítékai.

Néhány programelemet azonban nem tudtunk a tervezett időpontban megvalósítani. Ezek a kiállítások voltak (a helyszíne korlátozott időtartamban van csak nyitva a rezsiproblémák miatt – nem ildomos ilyen körülmények között művészt hívni, új kiállítást nyitni), Vertigo színház is csak jövőre tud eljönni hozzánk, a téli egészségmegőrző programjaink (jóga és hangtálazás) is csak januárban tud megvalósulni külső körülmények miatt.

A pályázatot támogató okiratot december elején kaptuk meg, így az első két mérföldkövet célszerűnek láttuk összevonni (a 2. megvalósult mérföldkő költsége nem érte el a támogatási összeg 10%-át).

A fejlesztési helyszínek egyike a Bodzaház (Kossuth u. 67) a közösségi életünk új bástyájává vált, mely egy korábbi LEADER forrásból való beruházás nélkül egyértelműen állítható, hogy nem tudott volna kellő színvonalon megvalósulni. Az udvara adott helyszínt a nyári színházi estéknek, melyek megrendezése a közösség igényére reflektált. Két fantasztikus, több száz embert vonzó programot kínálutunk a lakosság és a községbe érkező volt jásdiak és további vendégek számára – Abba Show, A Nagyidai Cigányok.

Együttműködtünk a Jásd Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal a Bodzaházban általuk beszerzett kültéri mobil színpad használata által.

A Jövőnk a falu Jásd Egyesület valamint A Jásd Turizmusáért Egyesület megállapodásunknak megfelelően reklámozta a programjainkat. A fiatalok közösségi média megjelenéssel, a turisztikai egyesület tagjai pedig konkrét vendégeknek történő kiajánlással, mely a programok látogatottságát isjelentősen emelte.

Tudásmegosztó programunk is sikert aratott. A jásdi alkotók és a professzionális művészek közös alkotó munkájuknak eredményeként egy csodás kiállítás került megrendezésre (nagy publicitás kapott a médiában is, melyről a programról készült beszámolónkban részletesen írtunk.)

Az év végét a Kortalan játék – Játékest 2022 programelemünkkel zártuk, mely szintén népszerű volt a falu lakosainak körében, nemtől, kortól függetlenül. A programot szervező egyesület a Leader programból beszerzett padokat és asztalokat használta azt folyamán.

Rendezvényeinkről tájékoztattuk a Leader Egyesületünket, valamint az Irányító hatóságot is, a beszámolókat a Bakony-Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület honlapján megjelentettük.

Mivel programjaink ingyenesek, ezért biztosítani tudjuk a hátrányos helyzetű lakosaink számára a kulturált, sokrétű, színes szabadidő eltöltést, erősítve azt a tudatot, hogy nem csak nagyvárosban érhetőek el a szórakoztató programok, hanem azokhoz helyben is hozzájuthatnak a kisjövedelműek, munkanélküliek, fiatalok, idősek, kisgyermekes családok egyaránt. Ezekkel a megvalósításra váró programokkal nemcsak a lakosság teljes vertikumát tudjuk elérni, de a községbe érkező vendégek számára is programot, szórakozást biztosíthatunk.


BESZÁMOLÓ A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK 2. MÉRFÖLKÖVÉRŐL VP6-19.2.1.-7-2-17 számú Helyi identitást és közösségi együttműködést segítőfejlesztések  támogatása, 3407244211 számút Támogatói okirat

„Új eszközökkel, kulturális, művészeti és egészségmegőrző rendezvényekkel a közösség lelki és testi egészségéért Jásdon”

Közösségépítő és turisztikai fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt időszakban. A tevékenységek egymásra épülése érdekében további fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek segítik a jásdi identitás erősítését, lakosság, főként a fiatalok helyben maradását, közösségek megerősítését.
Kulturális programokkal, közösségépítő rendezvényekkel, ezek sikeres megvalósulását segítő eszközök beszerzésével kívántuk fenti céljainkat elérni és még inkább megerősíteni. A projektben a korábban Leader forrásból beszerzett eszközöket intenzíven használtuk programelemeink megvalósítása során.
Színházi előadást, egésznapos kulturális programot rendeztünk, ifjúsági napot szerveztünk, tudásmegosztó programot (bábozás témában) valósítottunk meg, valamint az egészségmegőrző programunk keretén belül jóga foglalkozásokat, hangtálfürdőt és kispályás focibajnokságot szerveztünk.
A téli hónapokon jóga és hangtálfürdő foglalkozásokon vettek részt az érdeklődők.
A május a Bodzanapra való készülődéssel, egyeztetéssel telt el, amelynek hozadéka a nagysikerű egész napos program volt, színes, változatos műsorral, gasztrosátorral és sztár fellépőkkel.
Szintén májusban került megrendezésre a tudásmegosztó programunk Bábozás tematikában, melynek óriási sikere volt mind a résztvevő pedagógusok, mind pedig a diákok körében. Az iskola teljes diákserege, aktívan részt vállalt a műhelymunkában, majd pedig az interaktív mese előadásában.
A Vertigo, szlovák nyelvű színházi előadás került megrendezésre 2023. első félévében. Júniusban a kispályás focikupa valamint az ifjúsági nap került megrendezésre.
A 2. mérföldkőre tervezett programok mind megvalósultak.
A Jövőnk a falu Jásd Egyesület valamint A Jásd Turizmusáért Egyesület megállapodásunknak megfelelően reklámozta a programjainkat. A fiatalok közösségi média megjelenéssel, a turisztikai egyesület tagjai pedig konkrét vendégeknek történő kiajánlással, mely a programok látogatottságát is jelentősen emelte.
 
Rendezvényeinkről tájékoztattuk a Leader Egyesületünket, valamint az Irányító hatóságot is, a beszámolókat a Bakony-Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület honlapján megjelentettük.
Mivel programjaink ingyenesek, ezért biztosítani tudjuk a hátrányos helyzetű lakosaink számára a kulturált, sokrétű, színes szabadidő eltöltést, erősítve azt a tudatot, hogy nem csak nagyvárosban érhetőek el a szórakoztató programok, hanem azokhoz helyben is hozzájuthatnak a kisjövedelműek, munkanélküliek, fiatalok, idősek, kisgyermekes családok egyaránt. Ezekkel a megvalósításra váró programokkal nemcsak a lakosság teljes vertikumát tudjuk elérni, de a községbe érkező vendégek számára is programot, szórakozást biztosíthatunk.
Eredmény megnevezése:
Jógafoglalkozásból 6 alkalom, hangtál fürdőből 5 alkalom került megtartásra. Bodzanap, egész napos programmal nagy sikerrel megvalósult.
Tudásmegosztás program (bábozás) megrendezésre került.
Bodzakupa és az ifjúsági nap is megvalósult.
Vertigo, szlovák nyelvű színházi előadás is volt.
Eredmény leírása:
Egészségprogramunk közül a jóga foglalkozás (6 alkalom) , hangtál fürdő (5 alkalom), Bodzakupa (1 alkalom) megvalósult. Tudásmegosztó programunk közül a bábozás 1 alkalommal megrendezésre került. 1 db ifjúsági napot is tartottunk. Vertigo színház előadása (1 alkalom) szintén megvalósult.
Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága:
Sikeres programok, rengeteg látogató, a fiatal és idősebb generációkat átívelő programjainkon. Közösségépítő rendezvények, generációkon átívelő programok kerültek megrendezésre és a már korábban beszerzett eszközök használata által magasabb színvonalú eszközparkkal is biztosítottuk a a jásdi élet közösségének minőségi javulását. Boldogság érzés az egekben! :) Nagyon örülünk, hogy gazdagítani tudtuk a közösség mindennapjait szép élményekkel, kapcsolatok erősítésével, egészségmegőrző és tudásmegosztó programok megvalósításával. Minden programra a résztvevők további folytatást kívánnak.
PROJEKT NYILVÁNOSSÁG BIZTOSÍTÁSA:
Közösségi média: https://www.facebook.com/photo?fbid=2074400066090737&set=a.298792993651462