Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

Energiahatékonyság-központú fejlesztés Jásdon

Általános tartalom

Energiahatékonyság-központú fejlesztés Jásdon

Az „Energiahatékonyság-központú fejlesztés Jásdon” című projekt melyet Jásd Község Önkormányzata valósít meg. A projekt kódszáma: TOP-3.2.1-16-VE1-2017-00004.

A projekt Jásd Község Önkormányzatának, valamint a jásdi művelődési háznak helyt adó épület energetika fejlesztésére irányul. A projekt célja a hatékony energiahasználat, racionális energiagazdálkodás elősegítése.

 

A projekt időtartama 20 hónap, 2018.01.01-2019.08.31 közötti időszak.

 

A projekt 22 276 000 Forintból valósul meg, mely 100%-os támogatási intenzitású.

 

A projekt

a) az épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése,

b) fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése valamint a

c) napelemek telepítése és hőkezelő rendszerre kötése alcélok megvalósítását tűzte ki célul.

 

Fentieken kívül megvalósul a projektarányos akadálymentesítés, nyilvánosság biztosítás valamint a képzési anyag kidolgozása és képzés tartása az épületet használók számára.

 

Az ingatlanon egy 1975-76–ban épített földszintes, téglalap alaprajzi elrendezésű épület található, hátul, WC blokk-ként funkcionáló hozzátoldással. A 217 m2 hasznos alapterületű épület funkcióját tekintve részben Polgármesteri Hivatalként, részben Kultúrházként működik. Az épületről készült energetikai tanúsítvány is alátámasztja, hogy az épület energetikailag rendkívül elavult, korszerűtlen. Üzemeltetése gazdaságtalan, drága. Az épület jelenlegi energetikai besorolása „II” azaz „Rossz”, mely a fejlesztés által „CC”, azaz „korszerű” kategóriába kerül, tehát jelentős energiamegtakarítás várható, így csökken az épület üzemeltetési költsége.

 

Az épület mennyezetének egy részén fém vázas gipszkarton álmennyezet készül 20 cm vastag kőzetgyapot szigeteléssel. Az épület belül akadálymentesnek számít. A beruházás során kialakításra kerül akadálymentes főbejárati és egy akadálymentes WC is. Az épületben a teljes fűtésrendszer újra kiépítését tervezzük.

A rendszer jelentősen csökkenti az épület vásárolt energiafelhasználását.

 

Kérjük, kövessék nyomon a fejlesztést, melynek lépéseiről folyamatosan beszámolunk, itt a honlapon.

Jásd Község önkormányzata 22 276 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című alprogramjából.


A TOP-3.2.1-16-VE1-2017-00004 jelű, „Energiahatékonyság-központú fejlesztés Jásdon című projekt címe projektterv egy 23 hónap alatt (2018.01.01-2019.11.30) megvalósuló, Jásd Község önkormányzatának, valamint a jásdi művelődési háznak helyt adó épület energetikai fejlesztésére irányult. A projekt célja a hatékony energiahasználat, racionális energiagazdálkodás elősegítése volt. A projekt az „Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által", a „Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése. valamint a „Maximum háztartási mérete kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából'. tevékenységeket tűzte ki célul. Fentieken kívül megvalósult a projektarányos akadálymentesítés, nyilvánosság biztosítása valamint a képzési anyag kidolgozása és képzés tartása az épületet használók számára. A fejlesztett ingatlan Jásd község központjában található. Az ingatlanon egy 1975-76—ban épített földszintes, téglalap alaprajzi elrendezésű épület található, hátul, WC blokk-ként funkcionáló hozzátoldással. A 217 m2 hasznos alapterületű épület funkcióját tekintve részben Polgármesteri Hivatalként, részben Kultúrházként működik. Az épület felújítás előtti energetikai besorolása „II" azaz „Rossz", mely a fejlesztés által „BE, kategóriába került, tehát jelentős energiamegtakarítást értünk el, így csökkent az épület üzemeltetési költsége. Az épületre új nyílászárók kerültek, valamint hőszigetelést kapott. Az akadálymentesítés során többek között kialakításra kerül egy hátsó bejárati ajtónál egy kisebb lejtő, hogy az épületből valamint a kültérről is az újonnan kialakításra kerülő akadálymentes WC is megközelíthető legyen. Az épületben a teljes fűtésrendszer megújult, valamint a tetőre napelemek kerültek, mely szintén jelentősen csökkenti az épület vásárolt energiafelhasználását. A projekt megvalósítása együtt járt a helyreállítási tevékenységek megvalósításával is (falazás, festés, javítás,) illetve burkolási munkák.