Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

Pajta program és szakrális fotókiállítás Jásd

Populáris hír

Müller Anikó Hanga rovata


Négy kis bakonyi település – Bakonynána, Borzavár, Jásd és Nagyesztergár – összefogásának eredménye a Pajta program, mely e falvak kisregionális közösségfejlesztését célozza. Küldetésük célja az összetartozás erősítése jegyében hosszú távú összművészeti – irodalom, zene, tánc, szakrális – projekt megvalósítása.  A következő módon osztották fel maguk között a területeket:

1. A Bakony az irodalomban és történelemben: művészeti és versmondó tanulmányi verseny az iskolák bevonásával – Nagyesztergár.

2. Települési népdalkörök és tánckörök találkozója táncházzal – Bakonynána.   

3. Faluközi Színház – modulvezető: Borzavár.  

4. a Bakony szakralitása – modulvezető: Jásd.

A „Pajta” keretében Bakonyi Ablaknyitogató mottóval Jásd önkormányzata a fenti programsorozat keretében fotópályázatot hirdetett, mely témaválasztásának központjában a Bakony szakralitása állt, felekezettől függetlenül.


A fotókból összeállított válogatás november 13-ig látható a Bodzaházban
Fotó: Müller Anikó Hanga

Olyan pályaműveket vártak, helyszínekről, szakrális, liturgikus eseményekről, melyek új látásmódból, nem a megszokott perspektívából ábrázolják a témát. A pályázatra 17 alkotótól 60 kép érkezett, melyek az alábbi helyszíneken készültek: Bakonybél, Jásd, Bakonyszűcs, Veszprém, Magyarpolány, Ugod, Zirc, Tündérmajor, Sümeg, Csatka, Dörgicse, Balatonfüred. Az alkotók: Kurtus János, Virág Lajos Sándor, György Péter, Tóth Csaba, Fujszné Kőnig Zsuzsa, Horváth Erzsébet, Pajor András, Dr. Főzy István, Tegli László, Vörösné Tóth Éva, Müller Anikó, Fiausch László.

Díjazottak: 1. Mezőfiné Huszár Tünde, 2. Szőnyi István, 3. Nádas Péter, különdíjasok: Kurtus János és Ring Ferenc.

A díjazottak az ünnepélyes kiállítás megnyitón értékes díjakat vehettek át.

Az igényes kiállítás november 13-ig látható Jásdon, a Bodzaházban.


A látogatókat a Bodzaház külső falfülkéjében – stílszerűen – P. Kovács Péter, a közelmúltban avatott A kis Mária című szobra fogadja
Fotó: Müller Anikó Hanga

A fotópályázat a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósult meg.

Szerző: Müller Anikó Hanga

-BakonyiHírek, Útirány.hu-
 Müller Anikó Hanga rovata