Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
KRID: 630679997

MŰVÉSZETI ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ RENDEZVÉNYEKKEL A KÖZÖSSÉG LELKI ÉS TESTI EGÉSZSÉGÉÉRT JÁSD

Dokumentumok

A  program célja

Közösségépítő és turisztikai fejlesztéseket hajtottunk végre az elmúlt időszakban, mert „Hiszünk a vidék erejében”. A tevékenységek egymásra épülése érdekében további fejlesztéseket valósítunk meg, amelyek segítik a jásdi identitás erősítését, a lakosság, főként a fiatalok helyben maradását, közösségek megerősítését.

Kulturális programokkal, közösségépítő rendezvényekkel, ezek sikeres megvalósulását segítő eszközök beszerzésével szeretnénk fenti céljainkat elérni és még inkább megerősíteni -  tűzhely, mélyhűtő, fűkasza beszerzése, paraván, valamint számos kulturális programot úgy mint színházi előadásokat, kiállításokat, könnyűzenei koncerteket, néptánc rendezvénysorozatot, művészeti tudásmegosztó programot (képzőművészet) és egészségmegőrző rendezvényeket (jóga hangtálazással, foci, játékest, ifjúsági nap) kívánunk szervezni, melyek a társadalmi együttműködés biztosítékai, a közösség összetartását erősíti.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett nem szabad önkormányzatunknak megfeledkeznie a lakosság szellemi és testi igényeinek kielégítéséről sem. A mindennapok elégedett megéléséhez nem csak az utak, járdák és árkok megléte tartozik, hanem a magas szintű, helyben élvezhető, ingyenesen elérhető kulturális, szabadidős és sportprogramok biztosítása is. A két terület egyensúlyának megléte szolgál a lakosság helyben maradásához, a fiatalok jövőképében Jásdon való letelepedéséhez, a falu jövőjének biztosításához és nem utolsó sorban „Szeretek Jásdon élni” érzéshez.

Ezért programjaink megvalósításakor támaszkodunk a helyi felmerülő igényekre (korábbi kutatások – Pannon Egyetem, cselekvő közösségek projekt, értéktáras beszélgetések, A Bakony Ékkövei kutatás megállapításai), korábbi sikeres Leader pályázatainkra azok visszhangjára, és együttműködni kívánunk továbbra is a helyi civil egyesületekkel, intézményekkel, nemzetiségi önkormányzattal, idős klubbal azok megvalósítása érdekében. Elsősorban a jásdi lakosok igényeit vesszük figyelembe, figyelünk a visszajelzéseikre, de eseményeink tárt kapukkal várják a más településekről érkező vendégeket.

 Igyekszünk olyan projekteket megvalósítani, melyek generálják a falusi turizmus fellendülését, a helyi vendéglátóhelyek és kereskedelmi boltok bevételeinek, sőt az egyház adományainak növekedését, mert mi „Hiszünk a vidék erejében”, a partnerségben és innovációban. Több napos tudásmegosztásos programot tervezünk (helybeni szállás, étkezés). Kulturális és sport rendezvényeinken a község vállalkozói biztosítják a résztvevők étel-ital ellátását, melyek kölcsönösen hasznosak mind számunkra, mind pedig a kereskedelmi tevékenységet végző partnereink számára is. Az együttműködés a vállalkozókkal, civil szervezetekkel, intézményekkel az elmúlt években is már rendkívüli módon megerősödtek, hálózatosodtak – kölcsönösen egymás szolgáltatásait, szabad kapacitásait, termékeit, programjait ajánljuk. Ezt szeretnénk további programjainkkal megerősíteni.

Együttműködtünk a Pannon Egyetem vidékfejlesztési tanszékével, valamint a Kőszegi FTI Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete kutatási helyszíne voltunk, módszereket és tapasztalatok cserélünk a tudományos élet tapasztalt szakembereivel, diákjaival. A kutatási eredményeket évek óta feldolgozzuk és programjainkkal válaszolunk a felmerült problémákra és kérésekre.

Tudásmegosztó projektünkben külföldi résztvevőt is meghívnunk, hogy azok tapasztalataikkal is emeljék a programunk látószögének kinyitását, a programba bekapcsolódó jásdiak tudását és világlátását.